Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Откриване на течове с термокамера (с термокамера FLIR) - бързо и перфектно решение

Откриване на течове с термокамера (с термокамера FLIR) - бързо и перфектно решение

 

Статията представя защо е необходимо да се ползва термокамера марка FLIR при откриване на течове. В случая става дума за пълнофункционална компактна термокамера, която може да открива течове, които са напълно невидими с невъоръжено око. Уредът има уникални възможности и характеристики като подобряване на качеството на изображението в реално време с помощта на MCX, висока чувствителност, широк ъгъл на гледане. Благодарение на тях може точно да се идентифицира местоположението на теча и той да бъде отстранен своевременно без да причини повече щети. Такава камера е незаменим помощник при ремонти или спешни аварии  на водопроводите или канализацията в дома и в обществени сгради. На пазара се предлагат различни модели камери марка FLIR с високо качество. Компания FLIR Systems Inc, (NASDAQ: FLIR) е водещ производител на усъвършенствани системи за термонаблюдение, включително термокамери, термодатчици, камери за сигурност и системи за автоматично наблюдение. Продуктите с марка FLIR имат ключова роля  и се предлагат в над 60 страни по света.

 

Ето малко повече факти за компанията.

 

FLIR е основана през 1958 г. в Швеция, но търпи сложен път на развитие, защото се слива с големите производители на IR оборудване в САЩ. Днес се слави с изключително прецизните си продукти. Тя предлага най-широката гама от термокамери. А сега в условията на коронавирус развива ново производство на термални камери за диагностициране на симптоми на COVID-19. Проектирането, разработването на софтуер и производството на уредите като цяло се извършва във фабрики в Стокхолм (Швеция), Бостън и Санта Барбара (САЩ), Талин (Естония).

 

Инженерният персонал на FLIR Systems е с висока квалификация и създава най-добрите термокамери в света, които са мощни, но лесни за използване като някои модели перфектно служат за откриване на така наречените скрити течове.

 

Ето плюсовете при използване на термокамера марка  FLIR за откриване на течове:

 

• Лесен за използване уред, който е подобен на видеокамера или цифров фотоапарат;

• Предоставя пълна картина на ситуацията;

• Определя  вида и мястото на теча;

• Съхранява и анализира информацията;

• Спестява време и пари.

 

Повредите в едно помещение от влага са най-честата причина за разрушаването на сградите. Течовете водят до конденз на вътрешните стени, подовете и таваните. Така се развива често огнище на мухъл и плесен. То не само разваля вида на стаята, но и крие рискове за здравето на обитателите му.

 

Сканирането с термокамера марка FLIR позволява откриване на мястото, което провокира появата на  влага, която създава благоприятна среда за образуване на плесен и мухъл. Може дори да се усети тази специфична миризма, но никой няма представа къде е течът. Проверката  с термокамера ще определи къде  е проблемът, без да се налага да се разбива обширна повърхност за диагностика.

 

Течът е труден за откриване и един от добрите методите за намирането му е температурна промяна на структурата на използваните материали. Когато те са мокри, температурата им се променя в сравнение с температурата на сухите материали. Просто термокамерите са в състояние бързо да сканират цяла зона. Например, така лесно се откриват течове в системи за подово отопление. Технологията за термично изображение е прост и удобен инструмент за проверка на тръбите за течове. Използването на термокамерите е ефективно решение за бърза диагностика. В България фирма „Хидера“ ЕООД предлага качествено и бързо откриване на течове с професионална термокамера FLIR серия Т с ниво на чувствителност 0,05 градуса и висока резолюция. С оглед на качествена диагностика за откриване на теча е нужно преди обследването помещението независимо дали е в сграда за живеене или промишлен обект да е сухо и да не е пускана вода в рамките на 2-3 часа. Фирмата е специализирана също в откриване на течове на плоски покриви и под земята.

 

Професионалистите от фирма „Хидера“ ЕООД извършват максимално обследване и консултират клиента. След като завършат проучването на необходимото помещение те правят анализ на изображенията и генерират пълен отчет. После въз основа на резултатите течът се отстранява.

 

Откриване на течове с термокамера от https://hidera.net/

 

 

 

 

 

 

 

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801