Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Испанският стил във вътрешния дизайн

Испанският стил във вътрешния дизайн е любим на много хора, особено на онези, които обожават средиземноморския жанр в изкуството и занаятите. Той е изпълнен с живот и наподобява старомодна, селска вила в летен, слънчев ден.

Стените обикновено представляват гладка гипсова мазилка като често се срещат различни финиш техники, с които са използвани няколко цвята като напръскани или намазани без сливане. Нюансите са топли и студени като земни цветове: тъмносиво, оранжево, кафяво, жълто, червено, индиго и др.

 

Този интериор е с дървени рамки на прозорците, калаени плочки за баня, изработени изцяло от дърво и пана с дърворезба. Таваните са с дървени гради, оставени умишлено за повече стил или пък допълнително добавени, като че ли са част от първоначалната конструкция. Подът в този дизайн е инсталиран в цялото жилище и изглежда един и същ, а в различните помещения са поставени големи килими, подчертано в испански стил – с шахматни украси и навързани фигури. Неутралните цветове като почти бяло или бежово се използват за фон, а линейни шарки в зелено и жълто омекотяват интериора и му придават жизнерадостност. За подовете в този стил се използват твърди материали като керамични, матирани тежки плочки или теракота. Керамиката, кованото желязо и платовете са материалите, от които се изработват акцентите на този стил. Пердетата изавесите са предимно памучни и в заглушени нюанси.

 

Декоративните елементи от ковано желязо могат да бъдат включени навсякъде – врати, шкафове, стенни рамки, полилеи, камини, подноси и свещници. Керамиката удачно може да се включи като големи декоративни вази и други стайлинг предмети на изкуството, в които не трябва да се допуска и намек за суетност. При мебелите се използва кожа и масивно дърво – орех, абанос, тиково дърво, палисандрово дърво, американски орех, махагон и др. Срещат се издълбани дървени плоскости с причудлива форма и характерни архитектурни детайли. Подобни на този стил са тосканския, мароканския, югозападния и стил рустик.

 

Напишете коментар

позвънете