Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Бъдещето в строителството: Интелигентен дизайн и ниско потребление на енергия

Защо съвременните нискоенергийни къщи са една добра инвестиция в дългосрочен план.

 

Как изглежда домът на мечтите ви? Има ли просторна градина, създаден ли е максимален комфорт за семейството ви, удовлетворени ли са всички ваши индивидуални изисквания?

 

Несъмнено очакванията на собствениците на имоти са различни, макар често те да се припокриват в желанията си, поне по основните параметри. Ако има нещо обаче, което може да обедини напълно красивите представи на всички ни, то е да обитаваме помещения с чист въздух и перфектна температура, независимо от сезона. Зимата определено ни създава редица предизвикателства, когато се стремим да си осигурим достатъчно топлина и уют.  

 

Ето защо съвременните нискоенергийни къщи се превърнаха в подхода на бъдещето по отношение на строителството. Решението се крие в създаването на икономична, функционална и устойчива за поколения напред сграда, която да покрива стандартите за пасивно жилище и личните ви критерии за идеална среда.

 

Това е една не просто привлекателна, но изключителна възможност основно поради две съществени причини – по-изгодно и евтино за вас отопление, което не черпи от ресурсите на околната среда. Именно в това се съдържа главната есенция: употребявате по-малко енергия за обичайното си отопление и се радвате на необходимите за вас удобства през 12-те месеца от годината.

 

Новите сгради, които се строят чрез модерни технологии и с качествени материали, термоизолацията е отлично гарантирана, за да се намалят и загубите на енергия.

 

За да бъде по-икономичен един дом, трябва да се покрият следните цели:      

·  Ефективна термоизолация на външните части на цялата къща – прозорци, врати, покрив, мазе, стени;

·  Избягване на топлинни мостове и други зони, които могат да създадат опасност за изтичане на енергия;

·  Плътен корпус на сградата, за да се ограничи изтичането на топлина чрез вентилация;

·  Инсталиране на отоплителна система, която постига високи резултати;

·  Опция за монтаж на слънчеви колектори, които да се явят допълнителен източник на безплатна енергия.

 

Всяка конвенционална, вече построена сграда също може да бъде превърната в нискоенергийна, стига да се инвестира в изолация според стандартите за пасивен дом. Особено търсени и предпочитани в момента са сглобяемите конструкции, чието производство е с внимание към всеки детайл, а дизайнът е високотехнологичен и интелигентен.   

 

Съгласно общоприетата дефиниция, за да отговаря на условията за нискоенергийна къща, потреблението на енергия в нея не трябва да надхвърля 50 kWh/m2 за година.  

 

Препоръчително е да изберете фирма, която предлага комплексна услуга, вместо да насрочвате срещи с различни подизпълнители. Така ще получите пълноценна консултация по въпросите, свързани с целия процес от проучването, през проектирането и финалния етап при изграждането на еднофамилна къща.

 

Посетете GreenParkSofia, за да получите отговор от квалифицирани специалисти за строителството на вашия нискоенергиен дом.

Напишете коментар

позвънете