Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Стиловете във вътрешния интериорен дизайн

Съществуват много и различни стилове във вътрешния интериорен дизайн. Едни от основните са средновековен, викториански, готически, традиционен, дрипав шик, рустик, дзен, минимализтичен, индустриален, арт деко, арт хибо, тоскански, испански, югозападен, скандинавски, марокански, модерен, китайски, японски, индийски, арабски, английски, френски, американски колониален е др.

Американският колониален стил American Colonial се характеризира широкото използване на дървена дограма, ъглови шкафове в холовете, трапезариите и кухните. Той е намирал централно място в дизайна през 18 век. Лесно разпознаваем е по таваните сорнаменти в големите стаи, коти са с форма на окръжност.Около прозорците и вратите има широки пространства с декорирани повърхности, а орнаментите са типични за епохата. Използват се мебели от масивна, устойчива дървесина като махагон, череша или орех, фино боядисани и лакирани. Всички столове маси и легло отново са решени в изящна твърда дървесина. В тапицериите на мебелите се използват естествени материи като памук, кадифе и брокат, а предметите на изкуството са обикновено гоблени и лампиони от не по-късно началото на 19век. Включват се и железни и месингови тела на лампи, поставки, дръжки и брави, които са с характерни извивки. Като цяло дизайна в този стил е официален и формален, държи се на доброто осветление.

 

Друг набиращ популярност у нас и изключително интересен стил е Югозападния, който е вдъхновен от индианците, мексиканците и испанците и произхожда от Аризона и Ню мексико.

 

Обзавеждането е лишено от суета и излишно усложняване, то е просто, обикновено, изработено от естествени материали. При декорацията преобладават настилки от естествени материи, кожа и дърворезба. На пода се разпръскват големи възглавници, а в големите дворове – хамаци и други алтернативни начини за сядане. Навсякъде интериора цели усещане за свобода и простор. Изключено е да видите използването на остри флуоресцентнилампи на такова място. Типично осветление за жанра е инспирираната от природата светлина като например отпочиващото осветление от свещ. За контролиране интензитета на осветеност в различните кътове могат да се включат различни източници на светлина.

 

Напишете коментар

позвънете