Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

​Рустик стилът в интериорния дизайн

рустик стил баняРустик стилът в интериорния дизайн намира все повече почитатели у нас през последните години. Рустик наподобява тосканския стил и този на изкуствата и занаятите. Той се използва, както в жилищата, така и в специфичния вътрешен дизайн в хотелиерството и обществените места. Този жанр в интериора се характеризира със своята еклектична същност, като е инспириран от природата.

Дървото и камък са с еклектично съдържание, защото се открива приемственост между топлината на дървесината и студенината на каменната повърхност. Неминуемо трябва да споменем акценти като ръчна изработка, абаджийски предмети, грубо обработени повърхности, които съзнателно наподобяват естествения вид на материалите, природни, натурални цветове.

 

Естествените цветове на дървото и камъка са основни в рустик обзавеждането, а от тук и съчетанията сиво, бежово, които варират до бяло и кафяво. Материалите, които се включват в този стил са практични и естествени – вълна, памук, стъкло, хартия, глина, а за подобряване на визията нерядко се включват и някои метали. Можете да срещнете помощни материали като сезал, ратан и бамбук. Според специалистите в авторски проекти в този стил уместно се включват винтидж вещи, които може да закупите от антиквариат, битак или ръчно изработени от самите вас. Такива обикновено са стари сборници, народно творчество, селски предмети.

 

Идеята при съчетаването им е те да контрастират помежду си по подходящ начин, както дървото и камъка. Архитектурно рустик стилът се отличава с колони и широки дървени греди, които остават неприкрити в интериора, каменна настилка или паркет в решаването на подовете, каменните и дървените мозайки по стените се допълват идеално с метални детайли. Ако не разполагате с такива материали в дома си можете допълнително да включете в дизайна колони и греди, за да постигнете по-голям ефект.

 

Тъй като този стил цели да напомни за малка селска къща в гората или планината, изолирана от населено място, завършете проекта с подходящи битови предмети и предмети на изкуството. Представете си, че те са изработени от неща, които сам сте намерили около къщата. Изработката е добре да бъде ръчна и с оптимално прости, механични инструменти.

 

Напишете коментар

позвънете