Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

9 бързи трика при реновиране на банята

 

Един от най-честите ремонти, който хората правят в своя дом е свързан с реновирането на тяхната баня. Днес сме ви подготвили 9 бързи трика, които имат за цел да ви помогнат да планирате по-ефективно успеха на вашата мисия по обновяване на това помещение във вашия дом.

1. Изберете концепция и се придържайте към нея. Ако започнете да ремонтирате без ясна идея за това как ще изглежда вашата баня, то вероятно тя няма да изглежда, така, както сте очаквали. Припомнете си една мъдрост, която гласи „Ако не знаеш накъде си тръгнал – ще стигнеш някъде другаде“.

2. Изберете здрави плочки за баня. Покупката и монтажа на настилка от надежден и твърд материал като гранитогрес е чудесна идея. Много домакинства се изправят пред проблема със счупени плочки, който дискредитира цялата идея на реновацията твърде скоро.

3. Ако банята ви е малка, то използването на огледала е задължителен елемент. Огледалата ще ви помогнат да добавите повече усещане за пространственост и значително да повишите нивото на комфорт.

4. Използвайте неизползваемото. Във всяка баня има места, които на пръв поглед трудно могат да бъдат използвани в помощ на потребителя. Това обаче е само на пръв поглед и креативният подход в тази насока може да ви даде едно невероятно предимство, което да повиши значително вашия уют и да подобри атмосферата.

5. Използвайте душ кабини. Ако имате само една баня и често се случва да се изчаквате за нея, то вероятно страхотна идея би била да инсталирате душ-кабина, която да позволи използването й от двама души паралелно. Това свое решение ще оцените със сигурност, когато ви се случи сутрин да бързате за работа.

6. Използвайте светлината. Правилно ориентираният светлинен поток може да ви помогне да създадете атмосфера, излъчваща спокойствие и емоция по ваш вкус. Нека не забравяме, че именно банята е мястото, където оставаме сами със себе си и мислите си.

7. Използвайте функционални аксесоари. Ако желаете да разкрасите допълнително банята, но не разполагате с достатъчно място за по-мащабни решения в тази насока, то винаги е чудесна идея да потърсите пресечна точка между функцията и естетика и с „един куршум да уцелите 2 заека“.

8. Тествайте обзавеждането за баня преди да го купите. Опитайте се да изпробвате в максимално близка до реалната ситуация планираните за покупка мебели за баня. Това е ключов момент, който обаче сякаш само тези, които са купували неподходящо обзавеждане могат да оценят напълно.

9. Използвайте материали, които ще улеснят поддръжката. Някои материали като стъклото са по-лесни за почистване и това не бива да се подминава с лека ръка, защото ще ни спести много време занапред при поддръжката.

 

Напишете коментар

позвънете