Как да направите малкия си апартамент да изглежда много по-голям без драстични промени

 Чувствали ли сте някога, че вашият апартамент е твърде малък? Или може би просто по-малък, отколкото искате? Няма нужда да се чувствате сякаш няма изход. Има много възможности да направите един малък апартамент удобен, уютен дом. Ние искаме да ви помогнем с няколко съвета, които може би сте изпуснали в мислите си как да разшитите визията на апартамента.
 

1. Разчистете безпорядъка.

Ако искате да се преборите с малкото пространство, първата стъпка е това пространство да се организира! След като грижливо подредите вашите вещи пред вас ще се отвори ново пространство. Може да монтирате стенни рафтове или да използвате табуретки за съхранение, за да се възползвате максимално от мястото, с което разполагате.

 

 2. Украсете помещенията си с меки, светли  нюанси.

Тъмните и топли цветове често се използват за да се създаде чувството на уютна и интимна атмосфера, но тези цветове, за съжаление, правят стаите да изглеждат по-малки. Ако искате да създадете усещане за по-голям апартамент, използвайте леки, студени цветове за открит, ефирен ефект или меки бледо жълто-бежови цветове. Меки сини или зелени цветове в комбинация с осветление са най-ефективни. За оптимален ефект наложете няколко цвята за да видите как ще изглежда и за да определите степента на осветеност на жилището ви. Комбинирайте цветовете на жилището със цветовете на обзавеждането.
 

3.Премахване на ненужни мебели

На никой не му трябват ненужни мебели, затова е време да се отървете от тях. Мебелите са необходима част от нашето ежедневие но в същото време могат да ни изиграят неприятна шега със задръстването на апартамента. Ето затова трябва да се огледате. Преместете всички високи мебели, които се издигат от земята до тавана и са запушили цялата стена. Целта е в стаята да се усеща пространството а не обзавеждането. Може би ще се наложи да инвестирате в някоя нова мебел като диван или маса, които изглеждат много по практични и не заемат онова огромно пространство около тях, което ви пречи да се разминавате.

 

4. Използвайте светлина в своя полза
Изберете мебели и аксесоари, които излъчват и отразяват светлината. Подовите и настолните лампи могат да заемат твърде много място затова пък стенните такива ще предоставят допълнително светлина и елегантност в една стая. Може да поставите  огледала по стените, които са противоположни на прозорците, за да отразяват светлината в пространството и да осигуряват допълнителен простор в стаята.

 

 

Напишете коментар