Какъв цвят да изберем

 Имате прекрасна идея за ремонт на стая мечта но не може да решите на какъв цвят да се спрете. Ние ще ви помогнем с няколко идеи и стъпки при избора на цвят.

 

1.  Изберете цвят, който подхожда на вашата личност. Никой не иска след като е избрал вече цвят седмица по-късно да съжалява. Цветовете могат да променят настроението ви и да направят стаи да изглежда по-голяма или по-малка.

 

Ето някои описания на цветове:

 • Синьо: Това е цвят, който внася спокойствие, и който работи най-добре с много естествена светлина. Трябва да внимавате обаче с тъмните сини цветове тъй като те могат да направят малките помещения да изглеждат наистина много малки! Без прозорци тъмното синьо би направил стаята да изглежда много пренаселена и може да създаде чувство на клаустрофобия. Ако заложите на светло синия цвят и ако стаята не е предназначена за деца може да създадете прекалено детинска визия без да сте го искали.Като обобщение може да заключим, че синия цвят е най-подходящ за големи стаи, в които има много светлина.
• Зелен: Това е един от цветовете на природата, който внася много спокойствие и никога няма да натовари или дразни вашето зрение. Тъмно зеления цвят е хубаво да се комбинира с много естествена светлина, което ще донесе във всяка стая усещането за  много свобода. Светло зелените цветове са подходящи, когато в помещението няма голям достъп на естествена светлина. На фона на изкуственото осветление те правят стаята да изглажда значително по голяма а в същото време създава усещането за оригиналност.
 

• Черен: Като цвят, който искате да присъства в помещението е хубаво да не се прекалява, за да не го изключим изцяло като възможност. Черния цвят стои много добре, когато е в комбинация с други цветове като сиви, сребърни и някои тъмно сини цветове. Трябва да знаете, че той носи готическа атмосфера, прави стаите малки, тесни и страшни през нощта. Този цвят може да ви накара да се чувствате много депресирани.  

 

Жълт: Жълтия цвят е цвета на слънцето, цвета на светлината…. Той осветява стаята, повишава настроението ви и е гарант за усмивка на лицето ви. Жълтото е подходящо за всякакви помещения не зависимо дали се осветяват от естествена или изкуствена светлина. Дава усещане за свобода, мир и енергия. То е много добра идея за хора, които страдат често от депресия.

 

Червен: Краен и оригинален цвят, който показва гордост и сила. Нищо не може да ви попречи с този цвят. Той е п

о

дход

ящ за стаи с малка или голяма осветеност като може да направи стаята да изглежда просторна. Това е един много оживен и горещ цвят. Най-добре е, обач

е, да се използва в комбинация с други цветове. Например: една или две стени в червен цвят, другите бели.Може да се използва и като цвят акцент.

 

Розав: Изключително момичешки цвят. Розовото може да създаде впечатление, че вие ​​сте много повърхностни и материалисти, но и забавни и приятелски настроени. Създава спокойствие и прави стаята да изглежда по-голяма и просторна.

 

2. Изберете цветове, които се допълват. Разгледайте всички цветове и преценете кои от тях си 

подхождат. Може да създадете както плавно преминаване на цветовете така и изключително голям контраст. Поиграйте си с различни нюанси, за да се получи добър резултат.

 

3. Вземете под внимание всички съществуващи цветове в стаята. Работете със цветовете, които имате в стаята, но  същото време не позволявайте цвета на един килим  на наделее върху вашите желания. 

Напишете коментар