Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Нисък таван

Ниските тавани са често срещани в съвременните модерни жилища. Ако имате нисък таван, който ви кара да се чувствате затворени като в кутия, ето няколко прости декоративни трикове, които ще направят тавана ви да изглежда малко по-висок.
 

1. Изберете за тавана класически бяла боя. Белия цвят ще създаде усещане за височина и експанзивност и това ще се отрази много върху светлината в дома ви, което води до усещането за по-голяма височина. Тук има две теории по отношение на боята за тавана: дали да е гланц боя или само боя мат. Гланцираните тавани създават усещането за отразяване на светлината и по-този начина създават усещането за височина. Матовите цветове обаче правят тавана невзрачен и и позволяват той да „изчезне“ с всичките му недостатъци. Всеки има своя собствена визия на пространството и всеки може да прецени коя теория е по-реалистична за него.

 

 2. Използвайте светли цветове. Белия цвят не винаги е идеалният цвят за стая и не е необходимо да се придържаме към една обикновена бяла боя в случаите, в които предпочитате различни пъстри цветове. Тук обаче е за предпочитане да изберете студени цветове, особено от порядъка на пастелните нюанси. Важното е да се гарантира, обаче, че избраният цвят е по-лек от цветовете на стените.
 В този случай може да се съсредоточете върху стените.  Усещането за увеличаване на височината може да бъде създадено чрез използване на вертикални ивици по стените. Независимо дали ще са боядисани или залепени с тапет, вертикалните ивици ще помогнат за осигуряването необходимата височина.

 

 3. Избягвайте използването на каквито и да било аксесоари, които да висят от тавана. Всичко, което виси от тавана създава усещане за близост. Не използвайте вентилатори, корнизи и полилеи. Изберете стенно осветлени. Препоръчително е да избягвате дори вграденото осветление, защото разпределението на светлината ще бъде неравномерно и ниската височина може да се усети.


 4. Ако в помещението имате прозорци то нека пердетата и завесите да са спуснати максимално от тавана до земята. Правейки това ще привлечете погледа нагоре по една дълга вертикална линия, която създава чувство на височина.

5. Поставете картините на стената колкото е възможно по-високо. Това трик на окото, при който гледането нагоре дава повече впечатление на височината.
 

 6. Използвайте големи огледала, които заемат по-голямата част от стената. Те са склонни да направят тавана да изглежда по-висок и работи наистина добре.


 7. И на последно място един трик при боядисването на стената. Нанесете по-светъл цвят в  в горната част на стената. Боядисването на стената в два нюанса е изключително популярно напоследък. Сложете по-тъмен нюанс в основата на стената, постепенно преминете към по-лек нюанс близо до тавана. Това създава визуален ефект на по-голямо пространство до високо.

 

 

 

Напишете коментар

позвънете