Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
 • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
 • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
 • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

3 съвета при избора на плочки за баня

Неизменна част от повечето ремонтни дейности в областта на банята е подмяната на подовата настилка. Изборът на плочки обаче може да се окаже много по-труден, отколкото може би предполагате, защото към днешна дата съществува голямо разнообразие от варианти с различни свойства и особености.

Помислете за материалите

Изборът на материали, от които да бъдат изработени плочките, е основополагащ. Когато избирате модели за баня, заложете на високо качество, устойчивост на вода, здравина и дълготрайност. Сред популярните варианти за мокро помещение са изработките от теракот, фаянс, гранит и гранитогрес, съчетаващи функционалност и естетическа издържаност.

Съобразете дизайна с интериора на банята

За да паснат отлично, трябва да бъдат съобразени с интериора на банята. Съобразете стиловите особености, които следвате, цветовете на обзавеждането, стените, тавана и аксесоарите, за да получите безупречно хармоничен и елегантен вид.

Обърнете внимание на допълнителни особености

Сред най-важните критерии при избор на плочки за баня, на които трябва да обърнете внимание, се окачествяват следните:

 1. Производител
  Препоръките на специалистите са да заложите на утвърдени марки в бранша, както и да се уверите в качеството на цялата партида при закупуване. Реномираните производители предлагат и дълъг гаранционен срок, от който можете да се възползвате.
 2. Тип
  Помислете от какви модели се нуждаете – за под или стена.
 3. Противоплъзгащо покритие
  Изборът на плочки за баня, особено такива за подова настилка, с противоплъзгащо покритие са основополагащи за безопасността ви в мокрото помещение. Запознайте се с особеностите на релефа на подовата настилка и изберете такъв модел, който пасва на предпочитанията ви.
 4. Размер
  Обърнете внимание на размера на всяка плочка, включително дължината и широчината, защото те имат свойствата да създават оптическа илюзия за по-голяма обширност на помещението. Ако банята ви е с малка квадратура, големите плочки ще внесат усещане за просторност.
 5. Дебелина
  Съобразете дебелината на избраните от вас елементи за стенна или подова настилка, като обърнете внимание дали ръбовете им са калибровани, защото това е ключово за отличното прилягане и монтажа.

Това са основните фактори и особености, които ще ви помогнат в оптималния избор на плочки за вашата баня.

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801