Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Лепене на плочки на стълби

Лепенето на плочки на стълби изисква много сериозна прецизност, защото обикновено не се правят плочки преценени конкретно за стълбищното пространство. Още повече, че всяка стълба външна или вътрешна е строго специфична и различна в различните жилища.

 

 

Стълбите се използват вместо асансьори в сгради или къщи, и също играят много важна роля като зони за авариен изход в офис сгради и търговски пространства. В миналото стълбищата по-често се правеха с помощта на мрамори и гранит, които са скъпи, изискват рязане и довършване на място, което води до много загуба на материал. Те се нуждаят от много ръчен труд за боравене и фиксиране. Затова много собственици разглеждат варианта за гранитогресни плочки на стълби.

 

Преди да се решите на тази стъпка, трябва да направите много добро проучване. Първо плочките трябва да са пригодени за трафика, който ще трябва да поемат. След това размерите на плочките, трябва да са удобни спрямо размера на стълбите – тоест да могат да се инсталират по-лесно. Трябва да се направи разлика и при външните стълбища, и при вътрешните, защото има разлика при атмосферните условия, които ще влияят на настилката.

 

Изберете ли плочките, намерите ли подходящите, остава майсторите да ги инсталират. Препоръчително е да са майстори, защото ако сте неопитни, има вероятност да навредите повече. Иначе ето самите стъпки по лепене на плочки на стълби.

 

Стъпка 1: Подгответе повърхността. Уверете се, че стълбите са чисти, гладки и сухи, и са подготвени за предстоящата процедура.


Стъпка 2: Подгответе всички налични материали, така че да са под ръка. Направете смесите, осигурете всички инструменти.

Стъпка 3: Оразмерете колко плочки ще трябват за едно стъпало и действайте по тертип

Стъпка 4: Нанасяте лепилото и според ръководството поставяте плочката. Нареждате плочките точно според предварително направения разчет.

Стъпка 5: Фугиране.

 

Пак повтаряме, че не ви съветваме да правите лепенето сами. Има си майстори на плочки, които цял живот правят това и всеки от тях знае тънкостите как да поставя, как да ремонтира и притежава нужното знание за най-добрия резултат.

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801