Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Ремонт или нова покупка

За всички уреди, мебели и помещения в дома идва времето, в което те остаряват.  Това важи и за покрива, и за фасадата. Така че ремонтните дейности или покупката на нови потреби за дома винаги стои като дилема. В този текст ще разгледаме дали ремонт на стара инсталация е по-добре отколкото смяната и с нова. Вторият случай също е съпътстван с ремонт, но разликата е в цената.

 

Понякога един ремонт на старо покривно покритие може да излезе по-евтино отколкото да купувате нови керемиди и да смените целия покрив. В друга ситуация, може закупуване и монтаж на нови плочки в банята, може да е много по-рентабилно в дългосрочен план отколкото да „съживявате” старите плочки с различни процедури. В този смисъл винаги трябва да преценявате конкретната ситуация.

 

Как обаче да разглеждате конкретните ситуации, за да преценявате по-добре? Това е друг съществен въпрос. Неговото разрешаване е от ключово значение за крайния избор. Затова е най-добре да се вгледаме в детайли. Преценката не е субективна, а е на базата на икономически фактори. Ако повредата е толкова голяма, че да носи и други щети и ремонтът няма да промени това, по-добре е да се отстранят всички проблеми случили се по веригата и след това първопричината да бъде заменена с изцяло нова инсталация. Това може да е покривно покритие, може да е ВиК инсталацията в банята, може да е развалена вентилация в дома и т.н.

 

Когато обаче повредата не е причинила още щети, можете да си позволите ремонт. Такъв пример може да е свързан с красива вана, която имате в банята. Нейната външна облицовка може да е изхабена, тогава с процедура направена от майстор, истинския блясък на ваната може да се върне и така ще я запазите. Иначе нова вана ще ви струва много повече пари.  

 

Това бяха само примери как да мислите в контекста на създалата се ситуация. Винаги е трудно да прецените дали е добре да ремонтирате старото и да закупите ново. Понякога самата ситуация го налага и няма какво толкова да му мислите. Понякога обаче преценката е въпрос на прагматично решение, което ще ви спести средства и ще предотврати създаването на по-големи проблеми.

Напишете коментар

позвънете