Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Ремонт в кухнята: Как да изберем плочки

Каква трябва да бъде плочката за облицовка на кухненския плот? На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате плочки? Какви свойства притежават? Ще ви покажем как да изберете керамични плочки за кухнята.

 

Плочки за пода:

 

Мнозина отказват да използват керамични плочки на пода, поради факта, че тази опция се счита за студена. Но плочката има едно свойство - добра топлопроводимост. Благодарение на това е приложима технологията "топъл под".

 

Когато избирате плочка за пода, си струва да запомните, че тя не трябва да бъде травмираща (хлъзгава). Затова купувайте неглазирани мостри. Обърнете внимание на оребрените или матови повърхности.

 

Формата на керамичните подови плочки може да бъде много разнообразна. Например, под формата на правоъгълници, квадрати, осмоъгълници или шестоъгълници и дори заоблени.

 

Кухненски гръб:

 

Плочките предпазват стените от сажди, топлина, мазнини и пръски вода. Дори понякога по-добре, отколкото другите довършителни материали. Освен това кухненския гръб, често се превръща в централна декоративна част на кухнята.

 

Тъй като тази зона изисква постоянна грижа, почистване с почистващи препарати, изберете плочки с равномерно и плътно емайлирано покритие и с минимална порьозност. Не забравяйте да погледнете надписите на опаковката. Устойчивост на детергенти и киселини имат проби с маркировка AA.

 

Що се отнася до дизайна, плочките за кухненския гръб трябва да се комбинират по цвят с други елементи от интериора, ако дизайнът е дискретен. Белите плочки за кухненски гръб, изглеждат универсални и отговарят на почти всеки дизайн.

 

Керамичен плот:

 

Работната повърхност, украсена с керамични плочки, изглежда необичайно. Освен това плочката е издръжлив материал. За плотове е  подходяща същата плочка, като за кухненския гръб. Това ще създаде единно хармонично пространство в кухнята.

 

Полезни съвети:

 

Когато купувате плочки, обърнете внимание на информацията, посочена на опаковката. Разгледайте паспорта с техническите характеристики на плочката. Той трябва да отговаря на хигиенен сертификат, потвърждаващ неговата екологичност и безопасност.

 

Ако забележите пиктограма, изобразяваща ръка върху опаковката, тогава тази плочка е предназначена за стени. Кракът на тази значка показва, че това е подова плочка.

 

Ако вече сте решили да направите ремонт в кухнята, то вероятно ще искате да смените не само плочките, но и обзавеждането. Изберете хубава трапезарна маса, удобни столове, практични кухненски шкафове и електроуреди. Отделете време за всеки детайл, за да се наслаждавате на новата си кухня много дълго време.

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801