Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Какво представляват структурите за вграждане

Структури за вгражданеСанитарията постоянно се подобрява, а днес тя е достигнала почти ниво на съвършенство, позволявайки удобна и безпроблемна експлоатация и постигане на максимална практичност и стил. Структурите за вграждане са ново поколение системи за монтаж и функционалност, като осигуряват минимално заемане на пространство и максимално удобство при употреба.

 

Какво представляват структурите за вграждане

 

Това обикновено са изключително здрави конструкции, съставени от стоманени профили, върху които предварително са монтирани всички части, като тоалетната чиния и казанчето за водата. Цялата тази носеща рамка здраво се фиксира за стената и се свързват връзките от канализационната и водопроводната инсталация. За да се скрие цялата конструкция, обикновено се използва гипсокартон, тъй като е лесен и бърз за монтаж и позволява залепване на плочки или друг покривен материал върху него.

 

По този начин казанчето за водата на структурата за вграждане е скрито изцяло в стената, а тоалетната чиния стои като закачена. Въпреки това тя е в състояние да издържи тегло над 200 кг и не бива да ви притеснява, че не е монтирана на пода. За пускането на водата се извежда специалният бутон и се монтира на самата стена, а освобождаването на водата става с еднократно натискане.

 

Какви са предимствата от употребата им

 

Най-основното предназначение на структурите за вграждане е максималното пестене на пространство от помещението, което позволява тяхната безпроблемна експлоатация дори и в изключително компактни бани. Сред основните им предимства се причисляват и следните особености:

 

  • Инсталацията е проста и може да се извърши дори и от човек, който не е специалист – при правилно следване на инструкциите, не е необходимо да сте водопроводчик, за да инсталирате системата;

  • Съвременните санитарни системи позволяват самостоятелното определяне на височината на тоалетната чиния и могат да са ниски или високи – вече не е нужно да се ограничавате със стандартната височина на стоящите чинии, но е добре, когато я монтирате, да се се съобразите все пак и с останалите членове от семейството;

  • При необходимост от ремонт, не е нужно бутането на цялата стена – всички възли за поправка се намират точно зад бутона за освобождаване на водата, който се маха и поставя отново;

  • Достъпни са различни видове структури за вграждане с тоалетна чиния, чиято форма в повечето случаи е овална или ъглова.
     

Как да направим правилния избор

 

На пазара днес са достъпни различни видове структури за вграждане, отличаващи се по своите размери и форми. Най-предпочитани са конзолните или свободностоящи тоалетни чинии. Първите са окачени на стената и позволяват лесното почистване на пода под тях, докато вторите стоят свободно на пода. Конзолните структури за вграждане са много предпочитани, тъй като изглеждат стилно и могат да бъдат ъглови и с малки размери за максимално пестене на пространството. Предлагат се още и видове с тоалетна чиния или с биде.

 

Какви са особеностите при монтажа

 

Монтажът на съвременните структури за вграждане в банята е сравнително лесен, тъй като при покупката получавате пълен комплект с всички необходими части. Важно е да знаете, че металната носеща конструкция е съставена от две части. Едната се фиксира здраво на пода чрез дюбели, а горната е подвижна и позволява определяне на желаната височина, като стандартно тя е около 400 мм. След това се извършва застопоряване и на подвижната част. За целта е препоръчително предварителното свързване на канализационната тръба и тази на водопровода.

 

Закрепването се извършва посредством специални шпилки, на които са предвидени отвори за здравото застопоряване на конструкцията към стената. За прецизното нивелиране и фиксиране във вертикално положение се използва гайка и контрагайка, позволяващи правилното позициониране и затягане на конструкцията.

 

В пазара се предлагат качествени модели на различни водещи марки от областта. Добре е да проучите добре, преди да пристъпите към покупка, или да потърсите консултация от специалисти.

 

 

 

Напишете коментар

позвънете