Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Как да боядисаме гредите на тавана и как той да заблести след ремонт

Таваните с греди оставени на показ правят  всяка стая, която има такова архитектурно решение, да изглежда интересна, нестандартна и красива. Такива решения са характерни за по-стари къщи от 20 век. Красотата, която придават на дадено помещение е довела до запазването като стил и предаването им като дизайнерско решения и в модерните къщи на 21 век.

Има една характерна особеност, която трябва да се изпълни, за да може къщите или стаите, които съдържат това архитектурно решение – гредите трябва да бъдат в много добро състояние и да бъдат обгрижвани с процедурите, които биха запазили това добро състояние.

 

Ако гредите са похабени с времето или не са добре боядисани или полирани, могат да се предприемат стъпки в тази посока, така че таванът да заблести в стоя архаичен изглед, или да придаде изключително нов блестящ вид в помещението. Стъпките, които се предприемат са буквално като за ремонт

 

Като за начало, цялото помещение трябва да се изчисти от излишни предмети. Мебелите и другите елементи, които ще останат трябва да бъдат добре покрити; трябва да се  обезопаси и подът. След това да се  измери височината на тавана, което ще послужи на по-късен етап от ремонта. Със стълба трябва да се провери цялото пространство, което гредите заемат, за да се види, кои места ще имат нужда от циклене, заравняване и други процедури, които да отстранят наранен външен вид. 

 След като  процедурите се извършат, предстои да се избере дали боите ще бъдат лакирани, за да подчертаят естествения цвят на дървото или боядисани в цвят, който ще придаде съвсем нов вид на стаята (съобразен с цветовете в интериора).  Лакирането и боядисването също имат своите правила и методи на изпълнение, затова ако не можете да се справите присъствието на майстор или бояджия в къщата ще бъде наложително. Той ще се справи с манипулацията и гредите на тавана ще придобият съвсем нов вид.      

Последната процедура, която завършва този процес е избирането на осветление, което да подчертае извършената процедура, затова според височината на тавана и големината на помещението се избира поставянето на обикновена лампа с полюлей, цяла плафониера или друг висящ източник на луминисцентна или LED светлина. Можете да изберете и осветление с малки прожектори, които да подчертаят дължината на гредите и стаята да придобие ефект, сякаш на тавана си имате слънчеви лъчи.

 

Източник: Всичко за битумните керемиди http://www.armormat.com/bg/products.php

 

 

 

 

 

 

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801