Еклектичен

 Еклектиката е стил, при който умишлено се смесват различни стилове и няма точно установени правила, по които се прави това. Тук възможностите за смесване са много повече, отколкото за синхронизиране. Стилът често и незаслужено е определен като стил на "непрофесионалните дизайнери".

 

 Събирането на мебели и предмети от различни стилове и епохи прави еклектиката доста предпочитана и прилагана. Примерни комбинации като килим в стил пачуърк с диван в класически стил, или килим тип животинска кожа с кресло от ратан, пъстри, ретро възглавнички, съчетани с модерна мека мебел, столове в различен стил коло масата в дневната и т. н. са често срещани в обзавеждането.

 

 На пръв поглед това обзавеждане изглежда много лесно, но съществува реален риск да не подберете подходящи елементи и вместо еклектичен ефект, може да постигнете нежелан кич. Така че, ако харесвате еклектиката, но не се чувствате достатъчно уверени, най-добре се доверите на професионален дизайнер или последвате неотклонно пример, който Ви допада.

 

Източник:  granitogress.com

 

Напишете коментар