Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

Шаби Шик обзавеждане

Течението Шаби Шик произхожда от края на 20-ти век и негова основателка е Рейчъл Ашуел, която популяризира работа си като отваря няколко магазина, препродаващи избрани от нея уникати от битаци и разпродажби.

Целта на този стил е да сътвори спокоен, релаксиращ и романтичен интериор от видимо износени  и старомодни мебели. Те трябвало да провокират асоциация, че всеки от тях има своя история. За да създаде небрежна и романтична атмосфера, Дрипавият Шик налага изкуствено и целенасочено включване на характерни дрънкулки, джаджи и сувенири, а мебелите и дамаските са изкуствено състарявани. Предметите, които имитират стари вещи се боядисват с няколко слоя боя и се напукват и залющват, за да се виждат предишните слоеве боя. Такива техники са състаряване и напуквате с глазура, восък, патина, както и декупаж. За да предразполага обитателите към фриволно, леко и отпускащо настроение, пиене на чай и непринудени разговори преобладават диванчета, фотьойли, столове и алтернативи за сядане. Лампите са в старомоден, ретро стил с полилеи с кристали и перли, свещници и романтично, нощно осветление.

Цветовете са студени, неутрални, млечни, почти бели. Такива са бледите нюанси на гълъбово, черупка на яйце, пясък, тюркоаз, светло синьо и бежово. При подовете покрития най-популярни са паркетите, ромбоидните фирми, рисуваните подови покрития, а в кухните - керамичните плочки. При текстила, включен в интериора се включват плюш, кадифе, басма, памук и натурален, неизбелен лен. Текстурите са преплетени фигурки, флорални, каре или райе. Декоративните предмети целят създаване на интимна обстановка чрез женски акценти като нежни хигури, панери  с плодове, ангели, черно-бели фотографии, а природата се включва отново и само в студени цветове като вази с цветя в пастелни цветове, преплетени клонки или диви, зелени растения.

 

Като цяло интериорните решения в стил Дрипав Шик  са уютни, изчистени и хармонични, но също така и по женски светли, кокетни и нежни. Ако копнеете по дом, който да бъде просторен, слънчев и истински спокоен, то спрете се на този стил.

 

Напишете коментар

позвънете