Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Какви картини да изберем за хола, спалнята, кухнята и трапезарията

Безспорно картините в интериора са един от най-атрактивните начини да добавим чар, цвят и интелектуално докосване към нашето жилище. Но когато дойде време да избираме подходящи цветове и тема на изображението, тогава доста хора се чувстват затруднени. Нека видим препоръките на интериорните дизайнери, които ще ни помогнат да изберем правилната картина за всеки тип помещение в дома.

Първият и най-важен съвет на специалистите е свързан с това, че темата на картината, която искаме да окачим на стената, следва да е в пълно съответствие с предназначението и функционалността на съответната част от жилището.

Така например, когато избираме картини за стените в хола, най-популярните тенденции ни насочват да се спрем на произведение, което изобразява пейзаж, било той горски, морски или градски, според личните ни предпочитания и стила на декорацията в нашия хола.

Ако искате да създадете по-артистична среда, може да прибегнете и до композиции от няколко картини. Разбира се, да се намерят точните съвпадения е доста трудно и не по силите на всеки, затова може да прибегнете до най-безопасния вариант - модулните картини. Те могат да бъдат в две, три или повече части и освен това идват в различни размери, така че няма да ви е трудно да направите правилния избор.

Що се отнася до спалнята, там трябва да се подберат такива изображения, които да допринесат за отпускане и релакс. Тук може да заложите на изображения с любими животни, които винаги са в състояние да внесат много положително настроение, а то е отлична среда за сън и почивка.

В трапезарията и кухнята, нещата сякаш са по-ясни и обособени. Картини, които изобразяват плодове, храна или композиции с такива елементи, са отличен избор. Обикновено такава декорация обаче се използва в случаите, когато помещенията са в стил рустик, класически или еклектичен стил.

За модерните минималистични кухни и трапезарии е по-добре да изберете абстрактни картини в ярки, живи цветове. Така ще имате винаги добро настроение и апетит, когато се съберете на масата със своите близки. Пазете се само да не прекалите с ярките тонове, особено, в случаите когато стените и мебелите са цветни. Тогава има реална опасност тази пъстрота да отвлече вниманието ви от основната функция на помещението, а именно храненето.

 

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801