Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Как да изберем правилните мебели според пространството

И най-красивото и модерно обзавеждане ще се окаже неудачно, ако не го разположите правилно в пространството. Когато избирате от каталога на някой мебелен магазин, предварително си подгответе списък с точните размери и конкретни възможности на помещенията, за които пазарувате.

 

Видове мебели според тяхното предназначение

Всяко място си има собствена атмосфера и стил. Когато търсите мебели за дома, офиса или градината, имайте предвид, че трябва да ги поставите по начин, по който пространството да бъде максимално използваемо и същевременно достатъчно просторно и функционално. Основните видове мебели са предназначени за:

 

  1. Дневни и трапезарии

Обикновено това е лицето на дома и помещението, което най-много се споделя както от членовете на семейството, така и с гости и посетители. То предполага удобно разположени канапета и фотьойли, мека мебел, модулни системи, секции, холни, трапезни и бар маси и столове и др. Препоръчително е да изберете добро осветление и подходяща цветова гама, за да създадете усещането за удобство и вкус.

 

  1. Спални

Включва задължителни изделия, като легло, гардероби или цели гардеробни системи, нощни шкафчета, комоди, тоалетки и др. За да спестите време и пари, а и за да сте убедени, че ще постигнете пълна хармония, възползвайте се от възможността да закупите комплект, който съдържа всички изброени части. Добавете качествен матрак, за да сте сигурни, че добрият сън и пълноценна почивка са напълно гарантирани. 

 

  1. Кухненски

Планирането на идеалната кухня заслужава да отделите достатъчно време и бюджет. Можете да поръчате отделни шкафове или цели модулни системи, да изберете различни цветове, дизайн и начини на монтаж. Препоръчително е да се възползвате от експертна помощ, като си уговорите среща в мебелния магазин и поискате 3D проект.

 

  1. Баня

Без значение дали правите ремонт вкъщи, или се местите в чисто ново жилище, мебелите за баня изискват прецизен подбор. Това е място, което предлага лично пространство и уединение и то трябва да бъде оползотворено по най-добрия начин. Имайте предвид, че обикновено то е доста ограничено и трябва да внимавате, когато избирате душ кабини и вани, шкафове, етажерки, огледала, смесители, завеси, закачалки, поставки за четки и други аксесоари.

 

  1. Детски

Основните мебели за най-малките обитатели вкъщи са легло, гардероб, нощни шкафчета. Ако пространството позволява, можете да добавите скрин, етажерка, бюро и друго, което прецените. Разположете ги така, че детето да има достатъчно свободно място за игра и забавления. Избирайте практични изделия, без значение дали стаята се обитава от момче, момиче, или повече от едно дете.

 

  1. Градински

Ако разполагате с двор, градина или достатъчно голяма тераса, можете да създадете уютно и приятно място навън, където да прекарвате цялото семейство заедно. И тук трябва да проявите творчество и да действате по предварително изготвена схема. Не събирайте хаотично различни мебели, а решете как да използвате мястото и как ще ви бъде лесно да го поддържате в бъдеще. Използвайте устойчиви материали, като специално дърво, прахово боядисани стомани или алуминий, ратанови мебели, палети.

 

  1. Офисни

При избор на обзавеждане за офис мислете по колко часа в денонощието служителите прекарват в работа и каква дейност извършват. Погрижете се те да разполагат с удобни столове, бюра и работни повърхности. Ако е необходимо, добавете сейфове или се доверете на готови офис системи.

 

Колкото по-прецизно подходите към усвояване на наличното пространство, толкова по-комфортно ще се чувствате сред съответната мебелировка. 

 
 
 

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801