Минималистичен

 Минималистичният интериорен дизайн изглежда удобен, модерен и изискан. Всички тези характеристики могат да бъдат постигнати с минимално използване на мебели и аксесоари. Концепцията на дизайна е да се премахне всичко ненужно до достигане на същественото в качеството си на постигане на съвършенство.

 

 "Дизайнът е съвършен, тогава, когато не можеш да премахнеш нищо от него!"
 

 Минимализмът опростява жилищните пространства, разкрива същността на сградите и внушава простота в отношението към живота. Характерни за него семплото цветово оформление с неутрални тонове и акцент в ярки цветове, както и светлите големи пространства, в които наборът от мебели и аксесоари е сведен до минимум.

                         


 Идеята на този стил е да се постигне съвършенство с минимални изразни средства. В основата му са геометрични форми, добре оформени линии и елементи, без украса, прости материали, един или два неутрални тона, повторения на структури, внушаващи чувство за въздушност, ред и естетика. Простотата и симетрията са успокояващи, а наличието на естествена светлина подчертава чистотата на пространствата.

 

Напишете коментар