Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Изборът на подходящите мебели за баня

 

мебели Ще обзавеждате банята си и търсите как да изберете подходящите мебели? Вижте нашата статия, която ще ви даде полезни съвети

Шкафът за баня е централният елемент във водната функция. Освен основната си задача за съхранение, той също допринася за атмосферата и общата декорация на пространството. След това има в различни стилове и цветове, за да отговорят на всички желания. Размерите му се определят от наличното пространство и необходимостта от съхранение, което зависи главно от броя на хората, които ще го използват. Намерете всички наши съвети, за да направите банята си стая с уникален чар!

 

Определете размерите на шкафа спрямо конфигурацията на стаята


За да започнете, направете измерванията на вашата баня, за да изберете мебелите, които най-добре отговарят на наличното пространство и конфигурацията на стаята. Обърнете внимание на местоположението на тръбите, нагревателя и електрическите контакти.

 

Вземете под внимание и трафика в стаята и хората, които го използват, особено ако имате деца. Имайте предвид, че трябва да оставите свободно пространство от 70 см пред шкафа за баня, за да улесните движението и да имате безпроблемен достъп до съхранение.

 

Ако повърхността на водната характеристика е ограничена, ширината и дълбочината на шкафа ще бъдат най-важните критерии, които трябва да се вземат предвид при избора ви. Производителите предлагат мебели за баня в много ширини: ширината на единична мивка например може да варира между 60 и 100 см, а тази на двойна мивка между 120 и 160 см.

 

За да се компенсира липсата на пространство, има и мебели, специално проектирани за малки пространства: с малка дълбочина (38 см), с намалена ширина (50 см), като например уреди за миене на ръце или дори ъглови тела.

 

И обратно, в по-голямо водно тяло дайте воля на желанията си, като създадете например отделни пространства за красота около два басейна.

 

Окачени VS подови единици


Има две основни категории мебели за баня: висящи мебели и подови мебели. Прикрепени към стената, първите изискват опори, достатъчно здрави, за да издържат на теглото им. Те могат да бъдат или с отворено съхранение, или със съхранение, затворено от шарнирни врати или чекмеджета.

Естетичен и много дизайн, тази категория мебели очевидно се увеличава! В допълнение към визуалните си характеристики окаченият шкаф е идеален и за улесняване на почистването на банята и позволява да се увеличи максимално пространството с въздушния си вид. 

Подовите модели с или без крачета обикновено предлагат повече място за съхранение и позволяват да се съхраняват повече тоалетни принадлежности. Някои имат чекмеджета, които могат да бъдат подредени според вашите нужди (разделители, отделения и др.). Те са много по-практични в употреба: няма нужда да се навеждате, съдържанието на чекмеджето идва при вас и всичко е лесно достъпно. Въпреки това ще е необходимо да имате достатъчно място в банята си, ако искате да инсталирате повече от една.

 

Очевидно е, че можете съвсем да комбинирате двете категории с шкаф за мивка, например, и колона на пиедестал. И обратно. 

За съхранение изберете мебели с чекмеджета, защото те са много по-практични: няма нужда да се навеждате, а съдържанието на чекмеджето идва до вас и всичко е на ваше разположение.

 

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801