Заяви оглед
Защо да изберете нас?
 
Какво печелите и спестявате при работата си с нас?
  • Сключваме договори с конкретни срокове и ангажименти
  • Носим отговорност с  гаранция за качествено изпълнение
  • Без изненади, излишни нерви и ангажименти – ние се грижим за всичко

 

Предимствата и недостатъците на прозорците с троен стъклопакет

Купуването на прозорци с троен стъклопакет е добра идея за вашия дом, защото те предлагат много предимства. Това включва подобрена акустична изолация, намалено шумово замърсяване и топлинни характеристики.

 

Топлинна производителност

 

Използването на прозорци с троен стъклопакет може драстично да намали количеството топлина, загубено от къщата ви. Това е особено полезно при студен зимен климат. Той обаче има някои недостатъци. През летните месеци къщата ви може да стане твърде гореща и неудобна.

 

Топлинните характеристики на прозорците зависят от материалите, използвани за рамката. Алуминият и дървеният материал са добри варианти за рамки. Видът на въздуха между стъклата също оказва голямо влияние. Различни изолационни покрития могат да бъдат нанесени върху стъклото, за да се подобрят топлинните му характеристики.

 

Освен това различни системи за остъкляване могат да се използват от различни страни на дома. Например, система, която има 80% видима светлина, може да има съотношение светлина към слънчева печалба от 0,8. SHGC може също да бъде намален чрез абсорбиране на слънчева радиация.

 

Производителите на прозорци са разработили покрития, които могат да подобрят топлинните характеристики на съществуващите стъкла. Те включват фолиа за прозорци, които съдържат отразяващ метален слой. Филмът може да намали общата SHGC на прозореца наполовина.

 

Намалено шумово замърсяване

 

Изборът на правилните прозорци може да направи огромна разлика в това колко тих е домът ви. Независимо дали се притеснявате от шума от близкото летище или натоварен път, инсталирането на нови прозорци може да помогне за намаляване на шума, който чувате.

 

Един от най-добрите начини да намалите количеството шум, на което е изложен домът ви, е да инсталирате двоен или троен стъклопакет. Тези два вида прозорци не само ще блокират звука, но и ще осигурят по-добро ниво на топлоизолация. Използването на тези прозорци също може да подобри ефективността на вашия дом.

 

Националният съвет за оценка на прозорците (NFRC) предоставя оценки за енергийната ефективност на различни видове прозорци. Тези оценки включват рейтинга Rw. Тази оценка се използва, за да се определи колко децибела шум може да блокира определен тип прозорец. Колкото по-висок е STC рейтингът, толкова повече децибели шум може да блокира прозорецът.

 

За най-ефективно намаляване на шумовото замърсяване, инсталирането на прозорец с троен стъклопакет е най-добрият ви залог. Този тип прозорец има три листа стъкло, които са разделени с интервал. Тези пространства са пълни с газ аргон, за да се създаде добра бариера за шумоизолация.

 

Подобрена акустична изолация

 

Използването на прозорци с троен стъклопакет може да намали шума отвън, както и да подобри изолацията на вашия дом. Тези видове прозорци също могат да ви помогнат да спестите големи суми за отопление всяка година. Те обаче не са най-добрият вариант за звукоизолация на къщата ви. Важно е да знаете основните характеристики на прозорците с троен стъклопакет.

 

Има два основни вида прозорци с троен стъклопакет. Първият тип използва пластмаса в средата на стъклото, за да е по-трудно да се счупи. Другото е ламинирано стъкло. Ламинатът е изработен от тънък слой поливинилбутирал (PVB), който предпазва стъклото от счупване.

 

Трети тип прозорец е прозорец с акустичен клас. Този тип прозорци са подобни на предните стъкла на автомобили. Акустичният клас стъкло е ламиниран и е с дебелина 6,4 мм. Това е по-дебело от другите видове прозорци.

 

Друг тип прозорци с троен стъклопакет имат дистанционна лента за топъл ръб, която намалява студените петна и теченията надолу. Това е особено полезно в райони със студен климат.

Цена

 

Добавянето на прозорци с троен стъклопакет към вашия дом може да ви спести пари и да подобри комфорта във вашия дом. Те осигуряват по-добра топлинна ефективност, намаляват топлинните загуби и добавят сигурност към вашия дом. Въпреки това, това може да бъде значителна инвестиция. Трябва да разберете свързаните с това разходи, преди да вземете решение. Използването на калкулатор на разходите за троен стъклопакет може да ви помогне да определите точната цена.

 

Разходите за монтаж на тристъклени прозорци зависят от вида на използваното стъкло, броя на стъклата и вида на обкова. Също така се влияе от размера на прозореца. Колкото повече прозорци с троен стъклопакет инсталирате, толкова по-евтин ще бъде всеки прозорец.

 

Когато избирате компания за вашия монтаж на троен стъклопакет, потърсете такава, която ще бъде прозрачна и честна по отношение на разходите. Трябва също така да изберете такъв, който ще ви даде необходимото време, за да вземете решение. Избягвайте компании, които ви преследват в лош избор. Трябва да проверите отзивите за компанията, за да определите качеството на услугата.  Например, Премиум Пласт е една от най-добрите фирми за дограма в страната. Ако сте в търсене на качествен троен стъклопакет, доверете се на тях.

Оглед за ремонт

Обадете се: 0878 908 801