Класически

 Класическият интериорен дизайн се базира на три основни елемента: ред, симетрия и баланс.

 

 При първия се използва фокусна точка, около която трябва да се постигне визуален баланс. Например това може да бъде камина, върху която е поставено богато украсено огледало, а от двете й страни - фотьойли.

 Класическият интериор се характеризира най-често със земни цветове, вдъхновени от природата. Разнообразие от зелени, кафяви, жълти, сини, както и по-меки, приглушени тонове като пясъчно, теракота, сиво са често използвани. Белият цвят се използва повече като акцент, но неговите нюанси от „яйчена черупка” до „морска сол” намират по-широко приложение.
 

 

 Тъканите, характерни за класическия интериорен дизайн, са преди всичко елегантни, без да създават пищност или завладяващ акцент. Най-често използваните материи са памук, канава и кадифе. Най-подходящите подови настилки са от естествен паркет, камък или мрамор. Те най-точно се вписват в стила, тъй като перфектно се съчетават с естествените цветови схеми.
 

 Ключов момент при идентифициране на класическия интериорен дизайн е наличието на симетрия от всяка точка на стаята спрямо централната фокусна. 

 Колоните също са елемент от класическия дизайн, като препратка до гръцката и римската архитектура.

 Класическата украса е съществена част от този стил.
 

 И така, основните характеристики на класическия стил в интериорния дизайн са:

  • Ред, симетрия и баланс;
  • Организация на пространството около фокусната /отправна/ точка;
  • Естествени цветове и материали;
  • Елегантни, ненатрапчиви тъкани и десени.

Източник: http://mebeli-za-bania.com/

Напишете коментар